Home / Reviews / Ole Grønbæk - S 300

Ole Grønbæk - S 300

Studiet - Dokumentar Kompagniet 

Jeg har haft fornøjelsen af at lytte på et par s300 fra Buchardt Audio hjemme i stuen i et par uger. 

Det var et hvidt sæt jeg pakkede ud af den solide pap-emballage. Det gik ikke upåagtet hen at der nu stod nye højttalere i et smukt, enkelt og moderne design, noget mere pejsestuevenligt end mine Genelec 8060 monitors. De runde stof beskyttelsesrammer snappede fint på hen over enhederne ved hjælp af små indbyggede magneter. 

det første jeg bemærkede var, at Diana Kralls meget velspillende og vellydende kontrabassist stod overraskende naturligt frem fra de egentlig ret kompakte højttalere. Kontant og dynamisk uden fornemmelse af en refleksport der "hænger" bagefter. Stramt men også fyldigt og varmt. Det vidner om en meget præcist afstemt bas-port. Dejligt.

Jeg fik straks lyst til at finde gamle cd'er frem og begynde at udforske dem ved hjælp af s300 højttalerene​, og det er altid et godt tegn. Paul Simon bruger jeg ofte til at tjekke højttalere fordi mange af sangene er utrolig flot og naturligt indspillet. 

Det samlede indtryk af s300 er at de spiller med en meget velopløst og næsten lys klang, men uden at være det mindste anstrengende at lytte til. Men også at højttaleren er fint balanceret ud af bas- mellemtone enheden, så den samlede lyd virker næsten monitoragtig i sin detaljerigdom. 

Jeg har som professionel lydmand og tv-klipper hørt på mange forskellige monitors gennem årene, og jeg synes at s300 fint kan sammenlignes med for eksempel Dynaudio monitors i sin klang og konstruktion. Jeg kan kun anbefale at du giver disse højttalere en chance. 

0 comments

Leave a comment